4E9A0623beetjehome
Picture of Rachel Vieth

Rachel Vieth

De maand van Rachel: van wandelen door de bossen tot zwieren en zwaaien tussen de kerstbomen (november 2021)

Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Ik was het bijna vergeten door alle drukte, maar er zijn leuke dingen gebeurd de afgelopen weken. 

Zo startten we bij Flow met de Sewalong. Samen maakten we met lezers die mee wilden doen een week in zes weken. Samen met mijn ouders ging ik daarom Zwolle in op zoek naar stoffen. Dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn: vreemde stofjes, gekke printjes. Ik kon het niet vinden. Uiteindelijk gingen we met een paars met wit geruite stof naar huis. Misschien niet zo geschikt voor een kerstjurk, maar vast leuk voor een zomerjurk. Elke keer maken we de jurk weer een stukje verder af. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat. De rechterfoto is trouwens van de zondag daarvoor. We waren toen eigenlijk al op zoek naar stof, maar de winkel bleek dicht te zijn op zondag. Maar als je in Zwolle bent, dan moet je natuurlijk ook eventjes koffie drinken bij Engel.

Het was begin van de maand zo mooi in de natuur. De bomen verkleurden naar rood en oranje, de grond lag bezaaid met een dik pak bladeren en overal zag je paddenstoelen verschijnen. Auke en ik gingen op een zaterdagmiddag even het bos in om een wandeling te maken. Dichtbij Epe vind je het vlonderpad. Dwars door het Tongerense veen loopt het pad. Ik moet zeggen dat ik het langer had verwacht toen ik er de eerste keer kwam, maar het blijft elke keer toch weer mooi. We sloten onze onze dag af met een bezoekje aan de campingwinkel (gewoon om lekker even rond te kijken tussen de tenten) en Italiaans eten in Harderwijk. 

Naast de fijne uitstapjes in de stad en de natuur heb ik ook weer gewerkt voor school én voor Flow. Het bijzondere vind ik nog elke keer dat ik de Flow producten allemaal thuis mag ontvangen. Zo ook het nieuwe Book For Paper Lovers. En wat is hij weer mooi geworden. Bijna zonde om te gebruiken (maar dat maakt het juist leuk: je kunt er kaartjes, stickers en nog veel meer uithalen). Deze maand werd ik nog een keer verrast met iets leuks: mijn interview stond namelijk in het nieuwe nummer van Flow. Wat voelt dat toch bijzonder. Een aantal maanden geleden interviewde ik Sylvia en Thomas over hun bijzonder idee. Met Adventure in a box word je namelijk door hen op avontuur gestuurd, de natuur in. Je kunt het artikel hier online lezen (of natuurlijk het nieuwe nummer kopen haha!)

Ik zit inmiddels al helemaal in de kerststemming. Ik wilde het huis begin deze maand al versieren en ben al begonnen met het kijken van de meest heerlijke kerstfilms (Evergreen op Videoland is echt een aanrader!) Maar natuurlijk komt voor kerst nog Sinterklaas. Nu ik ouder word gaat dat toch meer onopgemerkt aan me voorbij dan vroeger, wat logisch is. Toen zat ik elke avond aan de televisie gekluisterd voor het Sinterklaasjournaal en wilde ik niets van alles missen. Maar ik moet eerlijk bekennen: stiekem werd ik nog wel heel enthousiast toen de Pieten op mijn werk langskwamen en mijn schoen thuis gevuld werd door een hulpsinterklaas (dankjewel mama). 

Naast alle school- en werkdagen was het ook tijd om eens bij te kletsen met de vriendinnen van mijn studie journalistiek. We zijn allemaal iets anders aan het doen deze periode en daardoor is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je elkaar elke dag spreekt op school. Maar ondanks dat we al een tijdje niet samen waren geweest was het weer heel fijn. Soms heb je bij een groep dat het altijd vertrouwd voelt. Dat je blijdschap maar ook zorgen kunt delen met elkaar. Bij bepaalde vriendinnen heb je soms het idee dat je er niet altijd meer goed tussen past en vraag je je af: praten we alleen nog maar over het verleden? Maar bij deze groep krijg ik er energie van als ik ze weer zie. Ik denk dat een vriendschap, voor mij, zo hoort te zijn. Over vriendschappen gesproken. Ik merk dat ik het ook heel leuk vind om nieuwe contacten op te doen. Het verbaast me soms nog steeds omdat ik dit vroeger vooral heel spannend vond. Ik leerde Charlotte kennen via Instagram en na een tijdje heen en weer kletsen besloten we dat het ons gezellig leek om samen een keer koffie te gaan drinken. Op een vrijdagmiddag spraken we af in het mooie Amersfoort en hadden we een hele gezellige middag. We konden uren kletsen over van alles en hadden heel veel raakvlakken. Heel leuk!

Tot slot nog een paar fotootjes van de shoot voor de Kerstjongens. Ik mag af en toe even voor de lens van Beate staan voor een leuk merk of bedrijf. Op een zaterdagmorgen vertrok ik daarom met een kerstboom achterin in de auto richting Emst. Beate wist namelijk een veld waar we even wat ‘kerstige’ foto’s konden maken van de kersttruien. Zwieren, zwaaien, de kerstboom over de schouders slaan: we hadden een gezellige en lachwekkende ochtend. Wat vinden jullie van het resultaat? Ik zal binnenkort op Instagram nog een aantal foto’s delen! We zijn alweer aan het einde van de maand beland. Tot december (een maand vol feest!)

De foto’s zijn gemaakt door mijzelf en door Beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *