4E9A9504beetjehome2
Picture of Rachel Vieth

Rachel Vieth

De maand van Rachel: van rondkijken op de Dutch Design Week tot een weekje uitwaaien in Egmond aan Zee (oktober 2021)

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar de maand oktober was zo voorbij (ik zei dit volgens mij in september ook al haha). Het is alweer november, een gezellige maand, zo richting Sinterklaas en kerst. Maar eerst weer even een overzichtje van afgelopen maand.

De maand begon met een fijne zondagmiddag in de herfstzon. Eigenlijk zouden we een familiedag hebben, maar die ging op het laatste moment toch niet door. Maar de dag was veel te mooi om zomaar voorbij te laten gaan. Daarom huurden we met z’n zessen een bootje in Zwolle en bekeken we de stad eens vanaf het water. Het ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. De reservering was niet goed gegaan en daarom had de verhuurder (een jongen met capuchon op en oortjes in tijdens het werken) onze naam niet in de agenda staan. Gelukkig bleken er nog genoeg bootjes over te zijn. Even een betaling en dan was het geregeld. Een pinautomaat was er alleen niet. “In het water gevallen”, zei de jongeman, intussen wijzend naar de Rabobank verderop. Het geld was snel gepind en al gauw konden we het water op. We genoten van het mooie weer, lekkere hapjes die mama gemaakt had en elkaars gezelschap.

De weken zijn de laatste tijd weer goedgevuld met schooldagen, schrijven voor Flow en interviews voor school. Zo gingen mijn klasgenoot Tamara en ik op bezoek bij een (smerig) studentenhuis in Enschede. Ik weet niet of je ooit Rob Geus hebt gekeken, maar het deed me sterk aan de afleveringen in de afschuwelijke studentenkamers door heel Nederland. Ik durfde niets aan te raken. Gelukkig wilde de jongen zijn verhaal graag in een restaurantje verderop doen, zodat we het huis snel konden verlaten. Ik zal je de foto’s besparen, maar je maakt nog eens wat mee tijdens je studie. Zo belandden we voor ons intro-filmpje ook nog eens in een leeg Heracles voetbalstadion. Zelfs voor mij voelde het bijzonder, al ben ik totaal geen voetbalfan. Zelf ga ik overigens aan de slag met een verhaal over het gebruik van landbouwgrond voor woningbouwprojecten. Even iets totaal anders dan waar ik me normaalgesproken mee bezig houd, maar zeker eens het ontdekken waard. 

Tussen het (school) werk probeer ik ook wat vaker naar buiten te gaan. Dat is natuurlijk vooral lekker als de zon schijnt. Aan de weg tussen Ermelo en Harderwijk had ik al langer Bertie’s appelstalletje gespot. Een kraampje vol met pompoenen, waar ze normaalgesproken ook appels verkoopt. Op een middag stapte ik op de fiets en nam ik een kijkje tussen al haar pompoenen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet van het eten van pompoen houd (mijn familie weet welke specifieke soep ik nu bedoel haha), maar ze zijn wel gewoon heel mooi en herfstig. Dus nam ik er toch eentje mee, ter decoratie. En zeg zelf: het ziet er toch heel gezellig en herfstig uit zo’n hele verzameling pompoenen?

Even een paar fotootjes van de Dutch Design Week in Eindhoven, want wat was dat leuk! Samen met Beate ging ik op de zondag richting de Brabantse stad. We mochten voor Flow rondkijken en inspiratie opdoen op deze toffe plek. Of eigenlijk moet ik zeggen, plekken. Er zijn namelijk door de hele stad locaties waar je naartoe kunt gaan. Wij begonnen onze dag bij het Klokgebouw (de oude Philipsfabriek). Voor ons niet geheel onbekend, want onze opa en oma hebben er gewerkt en elkaar zelfs daar ontmoet. Best bijzonder om het daarom eens in het echt te zien. 

De hele dag voelde eigenlijk als een soort festival. Allerlei creatieve ideeën, duurzame plannen, maar ook gezellige restaurantjes en leuke winkels. Na een heerlijk Brabants worstenbroodje, appeltaartje en koffie besloten we naar een andere locatie te gaan. Beate had al een fiets gespot. Hoe kan het ook anders? Het lijkt wel alsof ze er een antenne voor heeft. Beate heeft ongeveer een fietsverslaving, dus ook dit keer stapten we op een gave fiets om samen rond te toeren. En samen betekent dan ook echt samen. We huurden namelijk een felblauwe tandem. Ondanks dat we fietsen op een tandem wel gewend waren, we hadden er vroeger zelfs thuis eentje, was het nog best spannend om het sturen over te laten aan Beate haha. Lachend crossten we door de stad, wat voor veel bekijks zorgde. We hadden nog wel een week kunnen rondlopen, maar aan het einde van de dag was het toch tijd om terug te gaan richting Vaassen. We hadden namelijk andere plannen voor de rest van de (vakantie) week. 

De jaarlijkse vakantie naar Egmond aan Zee stond namelijk op de planning. Elk jaar gaan we, als een virus geen roet in het eten gooit, met opa en oma naar het strand voor een midweekje. Heerlijk uitwaaien, genieten van de grote golven, spelletjes spelen, fietsen en wandelen. Dit jaar vond ik het extra bijzonder dat we samen konden gaan. Zoals ik al eerder schreef gaat oma hard achteruit door haar Parkinson. Praten is erg lastig, net als eten en veel andere dingen. Maar we konden toch samen genieten van dit weekje en zelfs samen lachen, ondanks alle ellende soms. Terwijl ik de foto’s bekijk en ik dit schrijf voel ik de tranen weer opkomen. In zo’n vakantie kom je er weer achter hoe fijn het is om een goede band te hebben met je familie (al begrijp ik dat dat niet altijd vanzelfsprekend is) en hoe dierbaar ze voor me zijn. Al weet ik diep in mijn hart dat het misschien anders is, ik hoop dat we nog heel veel jaren samen dit mogen meemaken. Deze herinneringen vervagen in ieder geval niet meer.

We sluiten dit maandoverzicht af met iets nieuws dat we gaan doen voor Flow. Samen maken we in 6 weken een (feest) jurk. Samen met mijn ouders ging ik daarom afgelopen week op zoek naar stof. Ik ben erg benieuwd of het een leuke jurk wordt, maar het is zeker het proberen waard. Ben je benieuwd? Dan kun je hier lezen wat we precies gaan doen! 

Tot de volgende maand! 

De foto’s zijn gemaakt door mijzelf en door Beetjehome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *